15.4.09

Kelas Jahitan Manik & Labuci (Benang & Jarum)

Ingatkah anda lagi segmen Benang & Jarum di TV3?

Tahun ini juga kami akan mengadakan kelas jahitan manik & labuci (20 teknik asas & lanjutan).

Butir-butir kelas seperti berikut;

Tarikh : akan di beritahu
Masa : 10.00 pagi hingga 6.00 petang
Tempat : Ukay Perdana
Bayaran : RM200.00

Modul;

1. Teknik mengenali jenis manik dan labuci yang bermutu tinggi
2. Perbezaan manik dan labuci China, Jepun dan Korea
3. Teknik jahit manik hingga ke tahap yang sukar dengan cara yang berkesan
4. Teknik memilih manik dan labuci mengikut design yang sesuai ke atas kain yang berbeza
5. Pemilihan warna manik dan labuci yang bersesuaian mengikut corak fabrik


Para peserta juga akan di beri peralatan jahitan seperti di bawah;
1. Jarum
2. Benang
3. Manik & labuci
4. Gunting kecil
5. Corak dan lakaran design
6. Fabrik untuk menjahit
7. Sijil Penyertaan

Peralatan di atas adalah milik anda selepas kelas di jalankan.

Jamuan ringan juga di sediakan.




6 comments:

didi September 10, 2009 at 6:32 AM  

bila nye kirana nak buat kelas ni? nak join la...

asAnggun October 19, 2009 at 1:57 AM  

salam 1 malaysia..hasma pun nak join..mcm best je belajar dgn kirana.. mesti garang punye..jgn marah aa..hehehe...

Zuria Arshad October 21, 2009 at 5:11 PM  

salam, saya juga berminat nak sertai kelas jahitan manik & labuci ni, bila akan diadakan ye??

Kirana November 8, 2009 at 10:41 PM  

Salam semua, InsyaAllah kelas akan di adakan hujung bulan Nov atau Dec, saya akan umumkan di blog ya!

zue November 15, 2009 at 9:08 AM  

Salam kirana dear,
kalau berpeluang, would love to join your manik and labuci class.Love your design and the detailed work.

IIDESIGNBEADS February 9, 2010 at 2:14 AM  

askum datin...when the next beads class..after finish belajar dgn datin boleh terus kerja dengan datin la ya....hopefully lah datin ya...
when for the calss on 2010.call me 0133783828

Post a Comment

  © Blogger template Coozie by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP